Thursday, November 4, 2010

Eco Challenge 2010...

hahaha..Eco Challenge 2010....
mmg memenatkan..dan juga menyeronokan...
kali ni event hasil kerjasama dari Tourism & Taman Negara Johor..

so,
event ni diadakan di TNJ Endau Rompin (PETA)
ni la tempat penginapan kitorang...
standard chalet je...
tp for pserta kitorang tempat kan di dorm..
dorm tu depan standard chalet ni je...

yes...time ni kitorang dah lega lah...
tunggu pnye tunggu..dr ptg...sampai mlm baru sampai pserta..
ni lah 1st 4x4 yg sampai...diketuai oleh angah..yg bwk storm kuning ni...
ramai lg yg tunggu turn kat atas tok turun kan pserta..

ni lah 4x4 seterusnya...
semua skali ada 16 buah 4x4...
mmg meriah gler time ni..
seronok...

ni plk kwsn dorm yg tok pserta mnginap tu...
kwsn nya lapang..so..sume 4x4 akan ditempatkan kat ctu..
then kitorang sume mkn mlm bersama..
lps tu baru lah di beri taklimat...

keesokan harinya....
bermula lah xtvt meredah belantara dlm Eco Challenge 2010...
sbagai fasilitator...aku kene jage checkpoint 2 & 5..
checkpoint 2 aku jage kat Jeti Peta...
kat jeti tu aku kene lepaskan peserta tok menaiki boat pergi ke NERC..
lps je complete checkpoint 2...
aku tros gerak ke checkpoint 5...
kat atas ni lah antara perjalanan ke checkpoint 5 di Kuala Marong...
terpaksa meredah sungai..huhu...
seronok...

dah abes je xtvt...
kitorang buat BBQ sket tok mkn mlm......
tp time ni aku x tlg...sbb aku nak key in point pserta dlm game Eco Challengeni...
then kene pilih pictures pserta tok wat slide show
saje wat hiburan time mkn mlm tu..
bleh la sambil2 ngk pic dorang..
hahah...

lepas mkn mlm..
mulalah majlis penyampaian hadiah...
mmg bez hadiah yg Tourism sedia kan...
kalo aku tau..
aku pon nak masok...tok hadiah tu..
haahha

12.25 a.m
majlis pon dah lama abis...
mula lah boring melanda diri yg amat mendalam..
so..ape bleh wat...jln2 ngn syed...bawak lappy aku..
then lepak kat kantin...jumpe plk dak2 Tourism ngah lepak...
time tu kitorang toking2 lah...sambil tu edit pic minatang ijau tu...
aku jumpe kat Kuala Jasin...
so cute...

ni lah geng Tourism yg aku jumpe mase awal2 pagi td tu..
bleh jumpe lg time nak balik...
x sangka..ingat kan dah x jumpe lg...
coz aku bngon lambat time diorang nak balik ni....
huhu..rupenye diorang pon balik lambat jgk..
dpt jgk jumpe tok penghujungnya...

ni plk antara team transpoter...
ouh bez gler..
aku pon nak jd transpoter mcm dorang..
bez tu..main 4x4 kat lecak2...sngat xtreme...
tp modal nye..adoi..mcm main drift...
kakes siot..

group dah stand by tok gerak..
ni ngah tunggu transpoter masing2 lh ni...
tu yg lambat gerak..hahah

ni dah nak sampai ke jalan kluar..
bleh plk aku jumpe pendatang bermotor haram
masok utan tanpa permit dan kebenaran...
so pic ni la jd bukti tok buat laporan nnt...
rasekan ko..dah la x geti hormat org bile selisih..
mangkok betol...pdn muke ko jatuh moto time ni...
sbb tu aku sempat shoot pic ni..haha

btw..sngt seronok event ni...

2 comments:

  1. bes nye....selalu xdpt ikot klu ade benda2 cmni...;(

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    bez gler wan...
    mcm nak g lg...

    ReplyDelete